fbpx

Stress- en Alarmcommunicatie

Op effectieve manier de teamdoelstellingen behalen?

Samen zorgen we dat je nog sterker staat als team: samenhorig, doelgericht en vol werkplezier.

“If everyone is moving forward together, then succes takes care of itself.”
– Henry Ford

Ontdek wat jouw/jullie kracht is

Ontdek zowel jouw persoonlijke als jullie gezamenlijke kracht als team en manage stress op een efficiënte manier. Zo verzetten jullie bergen als team.

Vraag een offerte aan voor een in company training voor jouw team.

Herken je dit?

 • Er is geen helder doel wat jouw team na kan streven.
 • Jouw team mist vertrouwen in elkaar of elkaars competenties.
 • Er wordt hard gewerkt om de doelstellingen te behalen, maar de sfeer kan wel een positieve boost gebruiken.
 • De samenhorigheid ontbreekt. Het team heeft versplinterde doelstellingen, waarbij iedereen op zijn eigen eilandje werkt.
 • Collega’s halen geen voldoening uit het werk of ontvangen geen erkenning voor hun werk, waardoor energie wegstroomt en stress toeneemt.
 • Er is veel geklaag of geroddel op de werkvloer.Er wordt eerder over elkaar gesproken dan met elkaar.
 • Collega’s ervaren veel stress vanuit hun privé situatie, wat zijn uitwerking heeft op hun functioneren op het werk
 • Jouw team ervaart frictie in de communicatie met het leiderschap
 • Teamleden sluiten zich af, ze worden onverschillig en hebben hun passie en toewijding voor hun werk verloren.

Hoe zou het zijn als…

 • Je als team op een effectieve manier de doelstellingen behaalt, waarbij er ruimte is voor creativiteit, inspiratie en erkenning.
 • De neuzen van alle teamleden dezelfde kant op staan. Het doel is helder, waardoor iedereen weet waar hij of zij aan toe is en wat er verwacht wordt.
 • Er vertrouwen is in het leiderschap, met rust en plezier op de werkvloer als gevolg.
 • Elk teamlid wordt gewaardeerd om wie hij of zij is en het leiderschap bewust is van de motivatie en de behoeftes van elk teamlid.
 • Er duidelijke teamrollen zijn, zodat iedereen zijn of haar plek kent en de verantwoordelijkheid hiervoor draagt: heldere afspraken en duidelijke verwachtingen.
 • Iedereen zicht heeft op zijn stressgedrag en behoeftes, zodat stress in een vroeg stadium wordt herkend en op een gezonde manier wordt teruggebracht.
 • Je weet hoe iemand gemotiveerd is of raakt om een taak op te pakken en met plezier zijn werk tot een goed resultaat brengt.

Over ons

Wij zijn Arend, trainer en coach en Marije, initiatiefneemster van de Bureau Delight. Binnen de Bureau Delight is Arend trainer Stress- en Alarmcommunicatie. Met andere woorden:  Arend traint teams in welke invloed stress op gedrag heeft en hoe men dit alarmgedrag kan herkennen en ondervangen. Vanuit zijn jarenlange ervaring bij de kwaliteitseenheid  Team Parate Eenheid van de politie is hij opgeleid èn gewend om onder moeilijke en stressvolle omstandigheden te blijven presteren. Hij heeft zich ontwikkeld tot coach en 7LIFE trainer waardoor hij zijn ervaring, kennis en kunde kan combineren binnen deze training. Arend: ‘Ik sta graag voor jullie klaar!

’Marije heeft passie om mensen en teams in hun kracht te zetten. Door inzicht in jezelf, maar ook in de ander, kun je krachtige teams bouwen. Juist wanneer je de kracht van de diversiteit van teamleden ontdekt, weet je als geen ander hoe je elkaar versterkt. Zo kun je nog efficiënter werken, met meer werkplezier! Klinkt dat niet fantastisch?!

Arend Voogt en Marije van den Berg - trainers Bureau Delight

Wat kan de training Stress- en Alarmcommunicatie jouw team opleveren?

 • Inzicht in de samenhang van belangen, situaties en emoties.
 • Tools om motivatie te activeren en daarmee de teamspirit versterken.
 • Doordat je weet in welke teamfase jouw team zit, kun je als team anticiperen op komende veranderingen of met volle focus werken aan de doelstellingen.
 • Door het inzicht in de verschillende 7LIFE stijlen, waardeer je als team elkaars diversiteit en kun je elkaars kracht inzetten om daarmee effectiever te werken.
 • Je ontdekt de kracht van de diversiteit van de verschillende teamleden: er ontstaat meer begrip voor elkaar en de unieke bijdrage van elk teamlid aan het team(proces).
 • Door het inzicht in de alarmfases ga je zowel bij jezelf als je teamleden stress herkennen, waarbij je inzicht hebt wat je collega nodig heeft om op te laden.
 • Elk teamlid leert zijn communicatiekracht in te zetten, waarbij hij aan kan sluiten bij de ander zodat de boodschap helder en duidelijk overkomt.
 • Alle teamleden hebben inzicht in de behoeften van hun collega’s en weten daar praktisch op in te spelen. Zoals de behoefte aan structuur, erkenning of uitdaging.

Wat kun je verwachten?

Na de offerteaanvraag nemen wij contact met je op over de datum en de kosten van de training Stress en alarmcommunicatie. De kosten zijn afhankelijk van het aantal teamleden,  en de wensen rondom locatie en/of catering. In het eerste contact bespreken we ook de behoefte van het team en wat je wilt bereiken met de training.

Zodra de offerte akkoord is, ontvangt elk teamlid per mail een persoonlijke inlogcode voor het 7LIFE assessment. Het invullen van het assessment duurt ongeveer 1 – 3 uur. Het is mogelijk om het invullen te onderbreken en later te vervolgen. Tijdens de training krijgt het team een gezamenlijke terugkoppeling en uitleg van het 7LIFE rapport en het teamresultaat. Indien gewenst kunnen teamleden na de in company training verdere coaching ontvangen.

Offerte aanvragen

  Offerte voor: *

  Uit hoeveel teamleden bestaat jullie team?

  Wil je eerst vrijblijvend overleggen?

  Dat snappen wij  helemaal! We kijken ernaar uit je te spreken! Mail Marije of plan een belafspraak met haar in zodat we vrijblijvend kunnen bespreken of de training Stress en alarmcommunicatie aansluit bij jouw team, of dat je wellicht liever kiest voor een maatwerk training!

  Wat anderen vertellen

  Ik heb nog wat vragen

  De training kan zowel intern gegeven worden als op een externe locatie. Indien gewenst denken wij actief mee over een geschikte locatie.

  Nee. De kracht van de training ligt in de persoonlijke vertaalslag van de theorie naar de praktijk van elke dag. Het 7LIFE assessment is dé manier om zowel inzicht te krijgen in de kracht van het team, maar ook de unieke inbreng van elk teamlid. Bovendien krijgt iedereen persoonlijk inzicht in zijn of haar stress- en alarmgedrag met onze speciale stress- en alarmtool, die tevens ook de behoeften van het teamlid definieert. Zo kunnen zowel de teamleden als het leiderschap op een effectieve manier bij elkaar aansluiten. Zo kun je als team excellent samenwerken.

  Wanneer er behoefte is aan meer coaching kunnen teamleden coaching op maat ontvangen. Dit kan zowel online, middels wandel coaching of in de coachpraktijk van de coach.