fbpx

Spoor 2 re-integratie traject

Op het moment dat je een jaar ziek thuis zit of wanneer de arbeidsdeskundige heeft vastgesteld dat jouw toekomst niet meer in jouw huidige functie kan, is je werkgever door het UWV verplicht een Spoor 2 traject in te zetten. De Wet Poortwachter schrijft voor dat je als zieke medewerker ondersteund moet worden bij het vinden van een nieuwe baan. Omdat iedereen anders is, bieden wij een uniek tweede spoortraject aan. Afgestemd op jouw uitdagingen en mogelijkheden.

“In het hart van elke moeilijkheid ligt een kans.”
– Albert Einstein

Kom tot herstel en ontdek de baan die wél bij jou past

Wanneer je al een lange tijd ziek thuis bent, is het fijn wanneer iemand op jouw tempo met je meeloopt om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn om weer aan de slag te kunnen gaan. Afgestemd op jouw proces gaan we samen op zoek naar jouw unieke mogelijkheden.

Tijdens het tweede spoor traject wordt zichtbaar wat je allemaal tot je beschikking hebt en hoe je dat kunt inzetten om tot bloei te komen. Zo kun je keuzes maken die bijdragen aan jouw herstel en je bij een volgende baan brengen die bij je past. Dan ga je elke dag met plezier en voldoening naar je werk, omdat je weet welke rollen en omgeving goed bij jou passen.

Wat anderen vertellen

Wat kun je verwachten van het Spoor 2 traject?

Driegesprek

Allereerst gaan we in gesprek met jou, jouw werkgever en een van onze coaches. Op deze manier krijgen wij zicht op de stappen die jij al gezet hebt in het eerste jaar, stemmen we de verwachtingen af en bespreken we de mogelijkheden. Dat schetst duidelijkheid voor iedereen.

7LIFE assessment en het Plan van Aanpak

Jouw traject start met het 7LIFE assessment. Tijdens het eerste gesprek met jouw coach bespreek je de uitkomst van het assessment en maak je aan de hand daarvan een Plan van Aanpak wat volledig afgestemd is op jou als persoon en jouw situatie. Ook gebruiken we de arbeidsdeskundige rapportage die we van jouw werkgever ontvangen. Met behulp van het Plan van Aanpak gaan we aan de slag met jouw re-integratie.

Samenstelling van het Spoor 2 traject

Wij hebben meer dan 20 modules ontwikkelt die we kunnen inzetten in jouw traject. Afhankelijk van jouw situatie en behoeftes maken we een keuze uit de verschillende modules. Door middel van een vragenlijst hebben wij zicht in de verschillende facetten die van invloed zijn op jouw veranderkracht, wat de mogelijkheid tot veranderen duidt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan thema’s als zelfbeeld, veerkracht en stress gedrag.

Onze aanpak is kracht gericht, wat betekent dat we jouw mogelijkheden versterken. Je krijgt ook zicht op jouw valkuilen, waarbij we kijken welke kwaliteiten en/of mogelijkheden jij in kunt zetten om hier op een goede manier mee om te gaan.

Naast de coaching en de verschillende assessments die we met je afnemen, ga je ook thuis aan de slag met de verschillende modules. Op deze manier kun je aan de slag met jouw proces en haal je er het meeste uit. Van elke coachsessie maak je zelf een verslag om jouw eigen groei te monitoren.

Naast de jobcoaching kunnen wij je ook helpen wanneer je moet omscholen of wanneer je begeleid wil worden naar ondernemerschap. Marije coacht veel vrouwelijke ondernemers via haar label De Ambitieuze Zakenvrouw en kan jou helpen te ontdekken of ondernemerschap iets voor jou is (of niet).

Afronding

Ter afsluiting van het traject leveren wij een eindrapport op, waarin we verslag brengen van de gezette stappen en de geboekte resultaten. Het doel van het tweede spoor traject is het vinden van een nieuwe baan bij een andere werkgever. In sommige gevallen kan het ook zijn dat je bij je eigen werkgever blijft, verrijkt met alle inzichten en tools die je tijdens het traject opgedaan hebt. Verder kan het mogelijk zijn dat je in aanmerking komt voor een WIA beoordeling door het UWV.

Start:

7LIFE assessment

Het 7LIFE assessment is een ontwikkelmodel. Je krijgt inzicht in jouw vaardigheden en competenties. Ook ontdek je meer over jouw persoonlijkheid, jouw motivatie, jouw leerstijl, jouw waarden en jouw veranderkracht. Het is een mooi vertrekpunt om jouw traject in te gaan.

Stress en alarm:

7LIFE stress en alarm tool

Tijdens een sessie gaan we aan de slag met onze stress en alarm tool. Met deze tool krijg je zicht op wat stress met je doet en ontdek je jouw verschillende fases van alarm. Op deze manier leer je (nog) beter voor jezelf te zorgen. In een volgende sessie gaan we in op de onderliggende behoeftes die ontspanning en herstel brengen. 

Verdieping:

TalentScan

Als verdieping op het assessment verken je jouw talent, jouw voorwaarden voor groei, de organisatiecultuur waar jij het beste tot jouw recht komt en ontvang je concrete actiepunten voor persoonlijke ontwikkeling. In twee coachsessies bespreken we jouw TalentScan en ontvang je vervolgens het rapport.

Financiën:

7LIFE Money Habit Scan

Wanneer jij te maken hebt met financiële uitdagingen en/of problemen, geeft deze scan de tools in handen hoe jij omgaat met geld(stress) en wat jij nodig hebt om op een goede manier om kunt gaan met geld. Wanneer je hier geen problemen mee hebt, zetten we deze scan niet in. 

Jouw omgeving:

360 graden feedback

Door middel van een eigen vragenlijst ontvang je feedback van een aantal mensen die dichtbij jou staan. Met deze opbouwende feedback en aanmoediging, formuleren wij concrete groeimogelijkheden en kansen. 

Modules:

Afgestemd op jouw proces

Samen met jou bepalen we het plan van aanpak. Aan de hand van jouw proces selecteren we passende modules die we gaan behandelen tijdens de sessies, waarna jij thuis verder aan de slag gaat met de module.

Over ons

Al zovele vrouwen hebben we mogen begeleiden in hun herstel van burn-out, het zich hervinden na de overgang of bij het zoeken van een nieuwe baan. Door de tijd heen kwamen er steeds meer vragen (ook vanuit het bedrijfsleven) of wij ook tweede spoor trajecten, ook wel Spoor 2 trajecten, aanbieden. Vanuit onze passie elke vrouw in haar kracht te zetten, hebben wij meer dan 20 modules ontwikkelt die jou helpen weer op de rit te komen.

Wij zijn potentiezoekers. We geloven in de uniciteit van elk mens. Je kunt je potentie vergelijken met een gebakken eitje: dat wat je al ontdekt hebt, vergelijken wij met het eigeelbolletje.  Alles er omheen nodigt uit tot verkenning. Daar ligt onze passie.

Lyda geniet ervan als vrouwen tot de ontdekking komen dat hetgeen waarvan ze niet wisten dat het in hen zat, eruit komt. Doordat ze hun talenten op de juiste manier en plek gaan inzetten. Ze vindt het mooi om te zien dat zij door het stellen van vragen de ander kan laten nadenken en zelf tot ontdekkingen laten komen.

Hanneke is ondernemer, trainer en coach. Ze is haar bedrijf gestart met het verlangen om mensen te helpen om in vrijheid hun ambities te leven. Zo vaak laten we ons belemmeren door angst voor leeuwen en beren op de weg. Het is alsof je de keuze uit handen geeft aan die beer of aan de omstandigheden die onoverkomelijk lijken. Jij gaat onderaan de berg zitten, omdat het onmogelijk lijkt om die ooit te beklimmen. Hanneke wil met jouw op weg om die leeuwen en beren te overwinnen. Onderweg ga jij jouw potentie meer en meer waarderen en vergroten. Zo kun jij gaan doen wat je diep van binnen altijd al  wilde. Hanneke gelooft dat jij in al jouw schittering zichtbaar wordt op jouw tijd en plek, door de focus te leggen op dat wat al lang aanwezig is.

Marije is eigenaar en initiatiefneemster van Bureau Delight. Zij gelooft zo enorm in de kracht van diversiteit, juist omdat zij gelooft dat elk mens anders gemaakt is. In jou zijn er unieke eigenschappen gelegd die er absoluut voor zorgen dat jij een bepaalde kleur inbrengt die van enorme waarde is. Deze waarde wordt niet altijd gezien en komt niet altijd het best tot zijn recht. Haar passie is om jou te helpen dátgene te ontdekken wat er eigenlijk al is. Juist omdat je dan tot bloei komt en je met volle teugen mag genieten van dat wat jij te brengen hebt. Dan hoef je jezelf niet te vergelijken met anderen, maar je kunt zelf in jouw licht gaan staan. Op wat voor plek dat ook is.

Marije van den Berg bureau delight

Wat levert het Spoor 2 traject jou op?

 • Je bent je bewust van alles wat jou in je leven gevormd heeft
 • Je kunt eerder opgedane levenservaringen omzetten naar wijsheid voor de toekomst
 • Je kent je kwaliteiten en ontdekt de potentie die klaarligt om verder ontwikkeld te worden
 • Je weet waar en hoe jij het verschil maakt
 • Je ontdekt je voorwaarden voor succes
 • Je weet in welke context jij optimaal floreert
 • Je ontdekt binnen wat voor organisatie(cultuur) jij het beste tot je recht komt Je krijgt zicht op je passie en hoe deze jou motiveert
 • Je weet wat je energievreters en je energiegevers zijn energievreet en wat je voldoening oplevert
 • Je kent je aandachtspunten en bent je bewust van je valkuilen
 • Je weet hoe je jezelf in beweging kunt zetten
 • Je ontdekt hoe jij met anderen in verbinding blijft
 • Je kunt support uit je omgeving vragen en ontvangen
 • Je maakt bewuste keuzes rondom ontwikkeling en zelfzorg
 • Je hebt een plan en focus op wat jij in de komende tijd wil bereiken of ontwikkelen

Wil je meer weten over ons Spoor 2 traject en/of een offerte aanvragen?

Ben jij benieuwd of dit is wat jij zoekt en hoe dit traject jou gaat helpen? Plan een gratis match call in. Wij kijken vrijblijvend mee en helpen je met het aanvragen van het traject bij jouw werkgever. Ook zijn we in de gelegenheid een offerte op maat voor je op te stellen die je kunt indienen bij jouw werk.

Wat anderen vertellen

Ik heb nog wat vragen

Jazeker, dit traject gaat over jouw talent, potentie en mogelijkheden. Tijdens de coachgesprekken kun je met je coach de vertaalslag maken naar functies en/of werkvelden. Bovendien kun je het traject indienen bij de werkgever ter declaratie.  Check dit van te voren zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Neem contact met ons op voor een offerte.

Wanneer je meer dan een jaar ziek bent, is jouw werkgever verplicht een Spoor 2 traject aan te bieden. Bespreek deze mogelijkheid met jouw arbeidsdeskundige en/of met jouw leidinggevende. Natuurlijk kun je altijd eerst even contact opnemen met ons, stuur Marije dan een mailtje, dan maakt zij een offerte voor je werkgever. Het eerste gesprek van het traject is altijd samen met jou en jouw leidinggevende.

Je kunt een eerste belafspraak inplannen met de coach die je het meest aanspreekt. Het kan zijn dat deze coach op dit moment geen ruimte heeft en je adviseert bij een andere coach te starten. Op de Over Ons pagina kun je de verschillende coaches ontmoeten en eventueel een podcast met haar luisteren. De coaching vindt plaats op ons kantoor in Hardinxveld-Giessendam, of in overleg op een andere (wandel)locatie. Hier worden eventueel nog reiskosten voor doorberekend. Ook is het, in overleg met de coach, mogelijk sessies online te laten plaatsvinden.

Jij bepaalt het tempo. Aan het eind van elke sessie plan jij samen met jouw coach een volgend gesprek in, hierbij wordt rekening gehouden met jouw voorkeur en de afspraken die we samen met jouw werkgever voor het Plan van Aanpak hebben gemaakt.

Met jouw 7LIFE assessment ontdek jij door een uitgebreide test welke communicatiestijl jouw voorkeur heeft. Juist met de terugkoppeling van jouw 7LIFE assessment gaat er een wereld van (h)erkenning voor jou open. Jij krijgt onder andere inzicht in jouw kracht, jouw valkuilen en jouw vanzelfsprekendheden. Bij de terugkoppeling van jouw 7LIFE assessment ontdek jij zowel jouw communicatiekracht, als jouw leervoorkeur èn veranderkracht.

Het Spoor 2 traject is een traject op maat. Afhankelijk van jouw situatie stellen we een traject samen. Aan de hand van een telefonisch voorgesprek kan de coach een inschatting maken van jouw traject en een offerte voor je opstellen die je kunt indienen bij jouw werkgever.