fbpx

Comfort of leren

In het zoeken naar je talent, naar waar je goed in bent, kan je zomaar denken: “Als ik mijn talent weet, dan is het niet meer zo moeilijk en zwaar als het nu voelt.” Herken je dat?
Ik detecteer soms overtuigingen bij mezelf en wanneer ik die hardop uitspreek klinken ze stuk minder logisch dan in mijn hoofd. Dit is niet per sé een vreemde overtuiging. In onze huidige cultuur zijn we op zoek naar gemak en comfort. We hebben het leven steeds makkelijker gemaakt. Technologie en voorspoed maken het verleidelijk om te denken dat gemak en comfort een nobel streven is. Ik wil daar wel een vraagteken bij zetten, voor mijzelf en voor jou. Zeker als het gaat over het ontdekken van je talenten en potentie.

 

Jouw grootste potentieel

Het is waar dat talent een aangeboren gave is. Dat kan fysiek zijn – je bent goed in elke sport, of je bent bijzonder lenig. Het kan ook mentaal zijn -je leert makkelijk of kunt snel associëren. Ook op sociaal gebied kun je een gave hebben –  je bent goed in de omgang met anderen. Talent is heel divers en uniek. Echter dat het aangeboren is, betekent niet dat het afgerond is. Dan komt ‘potentieel’ om de hoek kijken. Daar waar je talentvol bent, ligt je grootste potentieel. Als je iets van nature al goed doet, zonder extra moeite en vervolgens ga je er je energie, focus en volle wil achter zetten… Dan komt er pas echt iets tevoorschijn. Wanneer je dat gaat doen wordt het pas echt leuk! Dan ben je niet alleen goed, maar ga je richting excellent, naar het meesterschap.

 

Wil jij excelleren?

Dan bots je ook heel hard op overtuigingen rond gemak en comfort. Of de ‘zesjes cultuur’ van Balkenende.  Je komt voor een keuze te staan. Wil je comfort en gemak? Dan kan je op dit niveau van talent blijven zitten. Geen probleem, het is van nature al een goed niveau dat je haalt. Wil je excelleren? Dan ga je zelfs op het gebied van jouw talent wel eens falen. Je gaat je eigen beperking tegenkomen, om er vervolgens doorheen te breken en een nieuw niveau te behalen.

 

Durf jouw comfortzone te verlaten

Naast dat ik een neiging heb om gemak op te zoeken, heb ik ook de neiging om te willen blijven leren. Ik kan je vertellen: dat geeft nogal wat innerlijke dialogen. Ga ik er echt voor en verlaat ik mijn comfortzone om te kijken wat er nog meer is? Ga ik voor ontdekken, ontwikkelen? Of blijf ik hier? Bij mij is het allebei wel eens de uitkomst geweest van een innerlijke dialoog. Als jij kiest voor meer, doe dan mee met ‘Sta in je volle potentie’!

 

AWAKE YOUR TALENT

Op dinsdagavond 18 en donderdagavond 20 januari geven Marije van den Berg en Hanneke van der Meer een masterclass AWAKE YOUR TALENT waar jij je GRATIS voor kan aanmelden. Samen met 11 andere vrouwen krijg je onderwijs over potentie en talenten en ga je op een praktische wijze aan de slag om jouw potentie te (her)ontdekken!
De masterclass is beide avonden om 20:00 uur te volgen!

Voor beide tijdstippen is er plaats voor 12 vrouwen. Dus zorg dat je erbij bent. Meld je aan via de onderstaande link en we zien je daar!

Vorig bericht
Winactie Healthy Tagine verwenpakket
Volgend bericht
#IKEXCELLEERJOU podcast met Cobi Wattez