In onze eerste podcast Wonder van het leven deelde Simone Scherpenzeel over ontstaan van het moederbrein. Het is van groot belang dat je als vrouw – overgeleverd aan de mensen om je heen tijdens de bevalling –uiterst veilig voelt. Dit is jammer genoeg niet altijd mogelijk. Stel jezelf het moment voor dat je in het ziekenhuis bevalt, dat de spanning stijgt en de bevalling stagneert. Wanneer er nood aan de man is, komt er een gynaecoloog binnengestoven om het kindje en jou te helpen. Je kunt niet anders dan jezelf overgeven aan de hulp die je ontvangt, maar de impact van deze situatie kan groot zijn.

Tijdens deze podcast deelt Simone over de geboorte van haar tweede kindje. De bevalling ging super snel, waarbij de kleine man gereanimeerd moest worden na de geboorte. Het bleek goed te gaan, maar volgens het protocol moest hij nog even naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij daar 24 uur moest blijven. Heftig. Intens.

Zonder dat Simone het doorhad, ontwikkelde zij een geboortetrauma door alle onveiligheid en hectiek rondom de bevalling. Als expert ontdekte zij pas bij de zwangerschap van haar derde kindje dat er sprake was van een eerder trauma. Zo lang had ze de symptomen verklaard door alles wat op dat moment speelde in haar leven; 2 kleine kids, een eigen bedrijf, de corona pandemie en alle financiële stress die dat met zich mee bracht. Ze ontdekte dat aan de slag gaan met voeding, ontspanning en meditatie niet de sleutel was aangezien de oorzaak dieper lag.

Wanneer er sprake is van een geboortetrauma, kun je de impact die onveiligheid (on)bewust projecteren op jouw partner, simpelweg omdat hij de pijn triggert en je tegen hem wel woorden kunt gebruiken. Met alle gevolgen van dien…

Simone en Marije gaan in gesprek over herstel in je gezin, in jouw relatie, seksualiteit en intimiteit.

Met haar praktijk Psymoon helpt Simone vrouwen om herstel te beleven na een (geboorte)trauma én helpt ze vrouwen met de emotionele voorbereiding van een bevalling tijdens het ZOBEVALIK coachtraject.

Luister heel de podcast om Simone’s inspirerende verhaal te horen.