fbpx

De appel-amandel taart van het event

Afgelopen oktober was het zover. Het lanceerevent van Bureau Delight, waarbij we heerlijk genoten van een avond vol muziek, gezelligheid en goede talks. Bij binnenkomst kwam de geur van appeltaart je al tegemoet, die bovendien gluten én zuivelvrij was! Verschillende dames vroegen het recept, dus dat wilden wij jullie natuurlijk niet onthouden.

Benodigdheden voor 12 stukjes: 

  • 200 gr. amandelmeel
  • 2 appels
  • 125 gr. cranberries
  • 100 gr. hazelnoten (of een noot naar keuze)
  • 2 eieren (om de taart vegan te maken, kun je de eieren vervangen door chiazaad. Per ei zet je 1 el chiazaad met 3 el water voor 15 min. weg, voeg het daarna toe)
  • 1 el kaneel
  • 50 gr. (vegan) boter of kokosolie
  • 50 gr. amandelschaafsel of kokosschaafsel
  • 1 tl bakpoeder
  • Klein beetje zout

Verder heb je een bakblik nodig en is bakpapier op de bodem altijd handig.

En nu aan de slag: 

  1. Zet je oven alvast aan op 180 graden.
  2. Schil de appels, deze kun je naar voorkeur raspen of in stukjes snijden.
  3. Voeg de cranberries, de noten, het kaneel, het bakpoeder en het zout toe.
  4. Roer vervolgens alles door elkaar heen, en voeg vervolgens het amandelmeel toe en roer het goed door.
  5. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de eieren tot een glad mengel.
  6. Voeg vervolgens alles bij elkaar en roer het goed door elkaar.
  7. Doe het geheel in de bakvorm en bestrooi de taart met het amandel- en/of het kokosschaafsel.
  8. Zet de taart 40-50 minuten in de oven en controleer rond de 40 minuten hoe het ervoor staat.
  9. De taart is het allerlekkerst als hij nog een beetje warm geserveerd wordt, maar natuurlijk is hij ook koud goed te eten.

Ps. wist je dat je deze taart ook enorm goed als ontbijt kunt eten?

Verder probeerde Marije dit recept onlangs uit met stukjes gestoofde kweeperen, dat was ook echt fantastisch lekker! Dus voel je zeker vrij te experimenteren met soorten fruit, noten, stukjes chocola of wat dan ook.

 

Vorig bericht
De Inspirerende Vrouw – de podcast met Tamara van Smyler
Volgend bericht
De Inspirerende Vrouw – de podcast met Tine Plaisier