fbpx

Zicht op talent

Na meerdere miljoenensteden bezocht te hebben, gingen we dan eindelijk naar een berggebied om daar in alle rust te genieten van de natuur en mooie vergezichten. Vol enthousiasme keek ik uit naar de vervulling van de belofte van een prachtige dag. De werkelijkheid viel echter op meerdere manieren tegen.

De druppel die de emmer over liet lopen

De toeristische hotspot bleek zoveel toeristen aan te trekken, dat het op de berg enorm druk was. Wij waren met onze gids aan de wandel, maar moesten strak achter elkaar lopen om tegenliggend wandelend verkeer te kunnen passeren. Het tweede wat tegenviel was dat het niet leuk haarspeldbochtjes lopen was, maar traplopen! De enige manier om de top te bereiken, was via kilometers lange uitgehakte trappen. De druppel die de emmer over deed lopen, was dat het mooie weer passé was, het was mistig en bewolkt. Dus daar liepen we. De eindeloze trappen op, naar een top die we niet konden zien, met prachtig uitzicht dat niet zichtbaar was. Ik bleef mijzelf maar afvragen: ‘Waarom doe ik dit eigenlijk? Waarom verricht ik deze inspanning?’

Weten waar je naartoe gaat

Wanneer we spreken over veranderkracht, heeft dit alles te maken met het zicht hebben op waar je naartoe gaat. Visie is essentieel om te kunnen veranderen. Het leven is al vol beweging. Je bent al actief, jouw agenda is gevuld en er zijn zoveel dingen die jouw aandacht vragen. Als je hier iets in wilt wijzigen, zul je daar een bewuste keuze in moeten maken. Een actieve handeling waarin je bewust anders kiest, waarbij één ding zeker is: het gaat een reactie opleveren. Er gaat weerstand zijn. Veranderen doe je alleen als je daar een goede reden voor hebt. Als je zicht hebt op waar je uit wilt gaan komen. Visie is dan ook een van de voorwaarden voor verandering in het 7LIFE model.

Ik weet dat ik meer in huis heb, dan dat er nu uitkomt

Heb jij zicht op je koers? Zie je de top van de berg die je aan het beklimmen bent? Is dat ook de richting waarop je wilt gaan? Tijdens het traject Sta in jouw volle potentie ontmoeten wij vele vrouwen die ooit een richting opgegaan zijn en die er achter komen dat ze nog meer in huis hebben dan dat er nu uitkomt. Hoe is dat voor jou? Ken jij jouw talenten? Heb je beeld van hoe jouw leven eruit zou zien als er meer ruimte is voor datgene waar je goed in bent? Met beeld bedoel ik dan: Kan je het zien als je je ogen sluit? Kan je voelen hoe je je dan zou voelen? Kan je proeven wat het met je doet?

Visualiseer jouw mogelijkheden

Neem nu een moment: Sluit je ogen, denk aan een specifiek talent dat jij hebt. Hoe ziet het eruit als je dit talent inzet? Hoe voelt het? Wat merk je? Omschrijf dit plaatje voor jezelf zo concreet mogelijk, alsof je het bijna kan aanraken. Dat sterkt je om in beweging te komen en ook om te dealen met weerstand in jezelf en je omgeving.

Wat als dit nu niet lukt?! Geen probleem!

Het kan natuurlijk zo zijn dat je je ogen sluit en dat het alleen maar donker blijft. Er komt geen plaatje, er is niet een duidelijk talent en het enige wat je voelt is frustratie. Dan hebben wij goed nieuws voor jou: Het verlangen naar zicht kan ook jouw groene licht zijn om in beweging te komen. Om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het ontdekken van je talenten. Wil je dit verkennen? Doe mee met de gratis masterclass Awake Your Talent of schrijf je in voor het traject Sta in jouw volle potentie.

 

 

 

Vorig bericht
De voorwaarden voor verandering
Volgend bericht
De Inspirerende Vrouw – de podcast met Margreet Bronk