In deze aflevering van De Inspirerende Vrouw podcast delen Linda en haar man Arne Balk openhartig hun verhaal over Premenstruele Dysfore Stoornis (PMDD). Linda vanuit haar eigen ervaring en haar inzet voor Stichting PMDD Nederland, waar ze initiatiefneemster en medeoprichter van is. Arne deelt hierbij zijn ervaring als partner van een vrouw met PMDD.

PreMenstruele Dysfore Stoornis (PMDD) is een ernstige vorm van een hormonale aandoening die wordt gekenmerkt door extreme stemmingswisselingen, heftige emotionele en fysieke symptomen en gedragsveranderingen die optreden in de tweede helft van de menstruatiecyclus en verdwijnen zodra de menstruatie begint. Voor vrouwen met PMDD kunnen deze symptomen zo ernstig zijn dat ze hun dagelijkse functioneren en kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. Zoals Linda zelf stelt: ‘Het ontwricht je leven’.

Met schokkende statistieken zoals dat 1 op de 20 vrouwen PMDD heeft en dat 34% van deze vrouwen ooit een zelfmoordpoging heeft gedaan, onderstrepen ze het belang van bewustwording en begrip voor deze aandoening. Stichting PMDD Nederland benadrukt dat het gemiddeld 12 jaar duurt voordat de juiste diagnose wordt gesteld, waardoor er een dringende noodzaak is voor meer onderzoek en effectieve behandelingen.

Linda en Arne delen hun persoonlijke ervaringen en de impact van PMDD op hun leven, terwijl ze tegelijkertijd streven naar het verbeteren van de kennis en ondersteuning rondom deze aandoening.

Deze aflevering biedt een diepgaand inzicht in PMDD en moedigt luisteraars aan om zich bewust te worden van deze vaak over het hoofd geziene aandoening en de broodnodige aandacht en steun te bieden.

Tijdens de podcast pleiten Linda en Marije voor het tracken van je cyclus en het kennen van jouw unieke kenmerken gedurende jouw cyclus. Elke vrouw zou zich hiervan bewust moeten zijn. Wil jij zelf je cyclus tracken middels de Hormoongeluk planner? Klik hier om deze te bestellen.

Dus trek een comfortabele stoel aan, pak een kopje thee en laat Sophie-Anne Onland je inspireren en informeren. Luister nu naar De Inspirerende vrouw podcast, beschikbaar op al je favoriete podcastplatforms.

Merk je de dat je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Vele werkgevers vergoeden coachtrajecten die je ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling, zo ook het Balancekeepers coachtraject. Klik hier voor meer informatie.

Heb je behoefte aan iemand die jouw rug dekt bij het aangaan van jouw proces?! Dat kan zeker, plan vrijblijvend een call met Marije in om te verkennen wat zij voor jou kan betekenen.

Plan hier jouw gratis coachsessie.

Luister heel de podcast om Janines inspirerende verhaal te horen.