Marlot de Jong helpt vele vrouwen met haar bedrijf Ovarie bij het verkennen van hun eigen cyclus door de FEMM methode. Ze nodigt vrouwen uit om aan de hand van de signalen van hun eigen lichaam de cyclus in kaart te brengen, zodat ze op deze manier de cyclus op een juiste manier kunnen interpreteren. In onze podcast deelt ze over haar eigen ervaringen met de FEMM methode.

In de Ovarie academy zijn er verschillende mogelijkheden voor een online training om je cyclus te verkennen en in kaart te brengen.

Door jouw eigen lijf leren te kennen, ben jij in de gelegenheid de lead te nemen in jouw gezondheid. Wanneer jouw cyclus in balans is, is dit een teken van gezondheid. Wanneer jij jezelf realiseert dat jij verantwoordelijk bent voor jezelf, kun je zelf ook keuzes maken wanneer je signalen krijgt dat er iets niet helemaal klopt.

Wanneer je merkt dat je cyclus niet goed gaat, is het van belang hier niet te lang mee door te lopen. Zoek professionele hulp, zoals bij de organisatie Care for Women. Zij zijn specialist op het gebied van hormonen en het weer in balans te brengen van het geheel. Zij gaan op zoek naar de oorzaak van het probleem en zullen daarbij niet de symptomen gaan bestrijden.

Luister heel de podcast om Marlot’s inspirerende verhaal te horen.