fbpx

Jorien Ouweneel over Ongewenste Kinderloosheid en Rouwverwerking

Jorien Ouweneel is ervaringsdeskundige en expert op het gebied van Ongewenste Kinderloosheid. Vanuit haar praktijk Mijn leven is OK coacht en begeleid zij dagelijks vrouwen en koppels die op de een of andere manier te maken hebben met ongewenste kinderloosheid in hun leven. Bovendien is zij mede-iniatiefneemster van het project Vruchtbaar Leven, waar ze vrouwen verbinden en bemoedigen.

Jorien Ouweneel – een 4-luik over ongewenste kinderloosheid

Jorien Ouweneel is expert en ervaringsdeskundige als het aankomt op omgaan met een “onzichtbare vorm” van verlies en rouw. Samen met haar man ontdekte zij, na vier jaar huwelijk, dat zwanger worden op een natuurlijke wijze niet mogelijk was. Na een intensief traject in de medische mallemolen, vol ups en downs eindigde het in een diepe teleurstelling. Hun gezamenlijke kinderwens werd niet vervuld. Een ook andere mogelijkheden om een gezin te vormen bleken niet goed te matchen. Een intensieve periode van verzet, vragen, worstelen met God en rouw volgde. Uiteindelijk heeft het haar sterker gemaakt en gebracht waar ze nu is. Vanuit haar coachpraktijk ‘Mijn leven is OK’ inspireert en begeleid Jorien mannen en vrouwen die te maken hebben met een (nog) onvervulde kinderwens. Een onvervulde wens hoeft, zoals ze het zelf zegt, een vervuld en vruchtbaar leven niet in de weg te staan.

Samen met Jorien nam Marije drie Klare Liefdestaal podcasts op over Ongewenste Kinderloosheid met de thema’s: Van hoop naar vrees, Door de wanhoop en Op weg naar nieuwe hoop. Voor het boek Van Rauw Naar Wow maakten wij een special over rouwverwerking. Jorien deelt tijdens deze podcast over het belang van verbinding met anderen in het rouwproces, rouwarbeid en de verschillende stijlen van rouw. Bovendien deelt Jorien over de transitiecirkel. Een inspirerende tool die inzicht geeft in thema’s die spelen rondom afscheid en verlies. Het sluit af met “betekenis geven” aan het verlies, waardoor verlies, in plaats van een bron van pijn, een krachtbron kan worden in je leven en het richting geeft.

1. Van hoop naar vrees

2. Door de wanhoop

3. Op weg naar nieuwe hoop

4. Betekenisvol leven door geïntegreerde rouw

Vond je het inspirerend? Deel dan de podcast via social media en tag ons als bureaudelight. En laat vooral een review achter hoe deze podcast je geïnspireerd heeft. Volgende maand zijn we weer terug met opnieuw een inspirerende vrouw! Wil je deze niet missen? Abonneer je dan op de De Inspirerende Vrouw podcast of volg ons via social media!

Vorig bericht
De Inspirerende Vrouw – de podcast met Tessa van Olst
Volgend bericht
De Inspirerende Vrouw – de podcast met Sandra Goossens