fbpx

#IKEXCELLEERJOU podcast met Cobi Wattez

Welkom bij de 17e #ikexcelleerjou podcast! Dé podcast voor vrouwen die sterke keuzes willen maken over hun eigen ontwikkeling en groei, en dat ook bewonderen in anderen.

In gesprek met Cobi Wattez

Cobi Wattez heeft jaren als arbeid- en organisatiepsycholoog gewerkt en heeft sinds haar pensionering alle tijd voor haar grote passie, namelijk onderzoek rondom Masculiene-feminiene complementariteit door de lens van geloofwaardig leiderschap. Met als subtitel Leiding geven aan twee realiteiten binnen organisaties? Zo publiceerde zij met Lidewey van der Sluis het artikel: Waarom u binnenkort wel een vrouw benoemt. Op het hoogste niveau onderzocht Cobi op cultureel niveau de inbreng van mannen en vrouwen.

Als je als bestuur besluiten wilt nemen, moet je allemaal jouw input inbrengen in de vergadering, daarnaast moet je elkaar bevragen én elkaars commitment ophalen. Bijdragen doen alle directieleden, maar het bevragen van informatie doen vrouwen meer dan mannen (feitelijk, emotioneel, interesse in elkaar, empathie). De mannen vroegen directer in het bestuur wat er besloten werd.

Uit haar onderzoek bleek dat een directie met alleen maar mannen heeft de uitdaging om elkaar meer te bevragen. Een directie met alleen maar vrouwen heeft daarentegen de uitdaging in het ophalen van commitment van elkaar. Juist in de combinatie van zowel mannelijke als vrouwelijke bestuursleden kun je als team de sterkste beslissingen maken.

Laat je vooral inspireren door het gesprek van Cobi en Marije.

 

Vond je het inspirerend? Deel dan de podcast via social media en tag ons als bureaudelight. En laat vooral een review achter hoe deze podcast je geïnspireerd heeft. Volgende maand zijn we weer terug met opnieuw een inspirerende vrouw! Wil je deze niet missen? Abonneer je dan op de #ikexcelleerjou podcast of volg ons via social media!

Vorig bericht
Comfort of leren
Volgend bericht
#IKEXCELLEERJOU podcast met Elsa Schaddelee