fbpx

Bezorg je DNA een goede dag!

Ken je dat? Zo’n dag waarop niks gaat zoals het zou moeten gaan. Dingen vallen uit je handen. Je haar wil niet zoals jij het wilt. Bij het ontbijt ontstaat er al een misverstand met je partner. Het liefst kruip je terug in bed, diep onder de dekens. En wacht je tot de zon weer schijnt. Een ‘off-day’.

Van ‘off’…

In haar boek ‘Switch on your brain’ beschrijft Caroline Leaf iets wat me uitermate boeit. Wat wij denken, verandert de vorm van ons DNA. Wat gebeurt er met je op het moment dat alles fout lijkt te gaan? Je gedachten gaan op standje negatief. En nemen je gevoelens en passant mee naar beneden. En dàt, vertelt Leaf, doet iets met  je DNA. Gedachten en gevoelens van boosheid, angst en frustratie zorgen ervoor dat je DNA zich oprolt en kleiner wordt, en daarmee een heleboel DNA codes uitzet. Het zorgt voor een stress reactie, ook in je lichaam. Je verstrakt en je creativiteit verdwijnt. Je komt minder uit de verf.

…naar ‘on’!

Die negatieve stroom komt vanzelf op gang. Het goede nieuws is, dat je die stroom kunt stoppen! Gevoelens van liefde, blijdschap, waardering en dankbaarheid hebben het omgekeerde effect. Zelfs op een ‘off-moment’ kun je kiezen om terug te gaan naar de echte waarheid over jezelf. Je bent kostbaar. Te kostbaar om een dag te verliezen aan ‘uit staan’ en niet kunnen sprankelen. Je bent geliefd. Te geliefd om negatieve gevoelens over jezelf de overhand te laten hebben. Je wordt gewaardeerd. Jij hebt iets te geven aan de mensen om je heen wat niemand anders kan. Met een vriendelijk woord tover jij een lach op iemands gezicht. Je hebt zoveel om dankbaar voor te zijn. Sta even bewust stil bij alles waar je dankbaar voor kunt zijn. Ondanks het moment wat even niet zo fijn is.

Bezorg je DNA een goeie dag!

Nieuwsgierig als ik ben, lees ik wat Caroline Leaf te vertellen heeft. Hoe interessant en mooi het ook klinkt, voor mij is het waar als ik het ook ervaar. Dus… op een goed moment voer ik natuurlijk een testje uit. Het is zo’n dag… alles gaat fout. M’n haar wil niet zoals ik het wil. Ik laat van alles uit m’n handen vallen. Nee, ik heb geen misverstand met mijn partner… Wel zit het tegen in het verkeer en zijn er nog zo’n paar dingen die me flink uit m’n humeur halen. En ja hoor, daar gaan mijn gedachten al. En mijn gevoel glijdt er zo achteraan. Op dat moment herinner ik me wat ik heb gelezen over het effect van negatieve èn positieve gedachten. Moeilijk, om mezelf uit die negativiteit te tillen en iets positiefs te verzinnen. Maar kom op: het is een keuze! Ik begin met hardop noemen waar ik dankbaar voor ben. Tot mijn verbazing komt er een stroom op gang. Wat is er veel moois in mijn leven! Voordat ik het weet, is het moment omgedraaid. Er komen positieve gedachten en positieve gevoelens. Dat voelt toch wel een stuk beter!

Woorden doen ertoe!

Om open en ontspannen in het leven te staan, heb je dus positieve gedachten en positieve gevoelens nodig. Je doet jezelf – en je omgeving – een groot plezier door positief over jezelf te denken. En ook: ontvang de positieve woorden die anderen jou geven. In de vorm van waardering en complimenten. Wimpel ze niet af en maak het niet kleiner. Ontvang het, omarm het, geniet ervan en leef in je bestemming.

Kom tot volle bloei!

Hoe kom jij tot een keuze op een ‘off-day’? Hoe kom jij weer positief in beweging? Dat is voor iedereen verschillend. Met jouw 7LIFE profiel heb je een sleutel in handen, waarmee jij weet waar jouw keerpunt zit. We geven jou inzicht in hoe jij keuzes kan maken die helemaal bij jou passen. Je gaat ontdekken wat jou uniek maakt. Wat je te bieden hebt aan de ander, hoe je verbinding kunt maken met de wereld om je heen. Word meer vertrouwd met jouw eigen voorkeuren en kenmerken. Ga ontdekken welke woorden een positief effect hebben op jou. Bezorg jouw DNA een goeie dag!

 

Vorig bericht
Jij bent verantwoordelijk voor jezelf
Volgend bericht
Van binnen naar buiten