fbpx

Hoe de Be Excellent Academy veranderde in Bureau Delight

Als de dag van gisteren herinner ik me de lancering van de Be Excellent academy. Het was augustus 2020 en ik sprak op een conferentie in het oosten van het land. Samen met onze vaste fotograaf Hanneke Span vierden we de lancering met een ijsje, heerlijk in het zonnetje op een terras in Zelhem. Het was een droom die uitkwam. Ik had jaren voor verschillende organisaties gewerkt, een langdurig ziekbed overwonnen (hierover schreef ik het boek Van Rauw Naar Wow) en nu was het zover! Een coaching- en trainingsbureau gespecialiseerd in vrouwen.

Wij helpen vrouwen zichtbaar te worden en in hun kracht te gaan staan

Inmiddels zijn we twee jaar actief geweest als Be Excellent academy en hebben wij al vele vrouwen een stap verder mogen helpen in hun leven. Zo kreeg Suus dàt duwtje in haar rug om haar bedrijf strategisch nog beter neer te zetten! Anne Saar wist als geen ander hoe ze zichzelf moest profileren in een sollicitatieprocedure. En Tamara kon bepaalde bagage uit haar verleden aankijken om daarvoor in de plaats vreugde en onbevangenheid terug te mogen krijgen. We hebben prachtige vrouwen mogen ontmoeten die nóg meer zichtbaar zijn geworden. En dat smaakt absoluut naar meer…

Be Excellent daagt vrouwen uit om zichtbaar te zijn

Naast dat onze coachees meer over zichzelf ontdekt hebben, hebben wij ook enorm veel geleerd. De Be Excellent academy daagt in haar naam vrouwen uit om zichtbaar te worden. Excelleren heeft alles te maken met het erkennen, ontwikkelen en vieren van datgene wat er in jou ligt. Het is een woord wat absoluut past bij de strategen onder ons. Potentie zien en het de ruimte geven om te ontwikkelen, de lat hoog durven leggen en die uitdaging aangaan. Of het nu jezelf of een ander betreft.

Ons voortschrijdende inzicht

Voor sommige vrouwen voelt excelleren echter als het moeten presteren. Een opgelegde druk die onzeker maakt. De angst dat je door de mand valt omdat je niet goed genoeg bent of omdat mensen ontdekken dat je minder in je mars hebt dan ze nu denken. Het zogenoemde imposter- oftewel bedriegerssyndroom. Persoonlijke ontwikkeling werkt voor iedereen op een andere manier. Dat is dan ook waarom wij onze trajecten combineren met 1-op-1 coachsessies. Ontwikkeling is maatwerk! In Marije’s eerste ontwerpen voor haar coaching- en trainingsbureau had zij de naam Bureau Delight in gedachten, een naam die met voortschrijdend inzicht toch beter past bij wie we zijn en wat we beogen met onze coachees.

Bureau Delight nodigt uit

Persoonlijke ontwikkeling begint namelijk met het ontdekken wie jij bent. Dat doen wij aan de hand van het 7LIFE assessment, een tool waar wij (én onze klanten) enorm enthousiast over zijn. Vanuit die basis mag je jezelf verwonderen over wie je bent. Ervan genieten, met genoegen ontdekken wat jij nog meer te bieden hebt en met enthousiasme jezelf laten zien op een manier die past bij jou.

Dát is dan ook de betekenis van Bureau Delight, onze nieuwe bedrijfsnaam.

Ons verlangen

We hopen dat we vele vrouwen mogen uitnodigen om zichtbaar te zijn en zich te verheugen over wie ze zijn. We verlangen naar generaties van vrouwen die een springplank zullen zijn voor de komende generatie. Vrouwen die zichzelf niet vergelijken met anderen of zichzelf onderwaarderen, maar vrouwen die zichtbaar zijn en van betekenis zijn voor de mensen om hen heen. Vrouwen die impact maken in onze maatschappij, in onze wereld.

Jij hebt impact, gewoon vanuit wie je bent!

Vorig bericht
#IKEXCELLEERJOU podcast met Annelou van Noort
Volgend bericht
Wist je dat veel werkgevers coaching vergoeden?