fbpx

Wist je dat veel werkgevers coaching vergoeden?

Wist je dat heel veel werkgevers jaarlijks een budget apart zetten voor jouw persoonlijke ontwikkeling of verzuimpreventie?! Dat betekent dat je kunt informeren naar de mogelijkheden wanneer jij een coachtraject bij Bureau Delight overweegt! Juist wanneer jij lekkerder in jouw vel zit, nog beter weet waar jouw persoonlijke kracht en talent ligt of wanneer jij beter om kunt gaan met stressvolle situaties, brengt dit absoluut ook veel voordeel voor jouw werkgever. Je hoeft niet zozeer te delen waar jij mee worstelt, je kunt ook aan jouw leidinggevende vertellen waarin jij wilt groeien. Zo kun je jouw werk meenemen in de winst die het coachtraject zowel jouw team als het bedrijf kan geven.

Wat is persoonlijke ontwikkeling?

Onder persoonlijke ontwikkeling vallen thema’s zoals:

 • Talentmanagement – jouw talent en de ontwikkeling daarvan staan centraal binnen ons coachtraject “Sta in jouw volle potentie”.
 • Communicatieve vaardigheden – als er een tool is dat inzicht geeft in jouw communicatieve vaardigheden, dan is dat het 7LIFE assessment!
 • Stressreductie – in al onze coachtrajecten zetten wij een tool in rondom stress signalering, reductie en jouw behoeftes in tijden van stress.
 • Grenzen stellen – het coachtraject “Klaar met die kwetsbaarheid” – geeft jou absoluut de tools in handen om grenzen te voelen en te stellen richting anderen.
 • Conflictmanagement – vanuit jouw 7LIFE assessment krijg je bijvoorbeeld inzicht waarom je conflicten ervaart richting een bepaalde collega. We kunnen zelfs een teamtraining geven of coaching binnen het bedrijf waar jij voor werkt.
 • Duurzame inzetbaarheid – al onze coaching draagt bij aan duurzame inzetbaarheid, je ontdekt hoe jij op een gezonde manier voor jezelf zorgt, je leert jezelf nóg beter kennen en je leert te staan in jouw unieke kracht.

De tips om uit te zoeken of jouw werkgever jouw coaching vergoedt:

 1. Check je CAO, staat daar een ontwikkel- of opleidingsbudget opgenomen? Je kunt jouw CAO opvragen bij de HR manager. Indien er een budget opgenomen staat, kun je dit – in overleg met jouw leidinggevende – besteden aan coaching.
  Vervolgens kun je bij ons een offerte aanvragen die je in kunt dienen bij jouw werkgever.
 2. Als er geen ontwikkel- of opleidingsbudget opgenomen staat in de CAO, kun je bij de HR manager informeren of er ergens een potje beschikbaar is waar jij aanspraak op kunt maken. Coaching is voor veel bedrijven een relatief goedkope manier om te investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling. Is er geen HR manager bij jou op het werk, check dan bij jouw leidinggevende of de directeur van het bedrijf.
 3. De coaching kan wellicht deel uitmaken van jouw Persoonlijke Ontwikkel Plan (POP). Natuurlijk denken wij graag met je mee op welke manier je het coachtraject in kunt zetten binnen jouw POP, maar wellicht herken je al veel dingen op de pagina’s van bijvoorbeeld Klaar met die kwetsbaarheid of Sta in jouw volle potentie.
 4. Veel organisaties hebben een individueel keuzebudget, waarbij jij zelf kunt bepalen waar je dat aan wilt besteden. Coaching behoort dan zeker tot de opties.
 5. Indien je ziek thuis zit, kan de coaching ook onderdeel zijn van jouw Plan van Aanpak voor re-integratie. Wij kunnen kijken op welke manier je kunt herstellen wanneer je bijvoorbeeld een tijd lang teveel hooi op jouw vork hebt genomen. Volledig rust nemen, is namelijk niet voor iedereen dé manier om te herstellen, sommige mensen gedijen juist goed bij het leren van nieuwe dingen, het opdoen van inspiratie of het aangaan van een uitdaging.

Is er nu geen mogelijkheid, dan kun je altijd vragen of je hier later nog een keer op terug kunt komen. Of je kunt voorstellen om de kosten te delen.

Wil je eens met Marije sparren rondom de mogelijkheden van een coachtraject en de vergoeding door jouw werkgever, plan dan gerust een vrijblijvend telefoongesprek met haar in. Zij denkt graag met jou mee.

Vorig bericht
Hoe de Be Excellent Academy veranderde in Bureau Delight
Volgend bericht
De Inspirerende Vrouw – de podcast met Tamara van Smyler