Als onderzoekster heeft Cobi Wattez zich jaren lang verdiept in feminien en masculien leiderschap. Zo was ze al eerder te gast bij De Inspirerende Vrouw podcast #17 over masculiene-feminiene complementariteit.

Dit keer gingen Coby en Marije in gesprek over work life integration. Work life integration is een onderdeel is van de online training Balancekeepers die voortvloeit uit het boek Hormoongeluk.

Work life integration heeft alles te maken met de balans (her)vinden in je leven, wat voor iedereen anders werkt. Een introvert persoon komt anders in balans dan een extrovert type. Ook je gender heeft hier invloed op heeft.  

‘Wanneer je kijkt naar het vrouwelijke brein, wat kleiner is dan een mannenbrein en wat bestaat uit meer verbindingen tussen hersencellen, zien we dat vrouwen procesmatig communiceren’, zo stelt Coby. ‘Wij zijn eigenlijk automatisch connected met elke persoon die we tegen komen. We klikken als het ware vast aan de (behoefte van) de ander. We gaan het proces aan om vanuit de behoefte van de ander het proces aangaan. Bij mannen werkt dat anders. Mannen hebben niets aan een proces; dat gaat over het resultaat.’

Balans en work life integration krijgt een andere dimensie wanneer je samen met je partner in een huis woont of een gezin hebt. Het is belangrijk om goede afspraken te maken, maar daarbij is het belangrijk om zowel het commitment als het resultaat te bespreken. Zorg dat je beide weet wat de afspraak is en beroep elkaar ook op de afspraak die je gemaakt hebt.

De uitdaging voor jou als vrouw ligt erin dat – omdat je procesmatig denkt – meteen alles meegenomen wordt in het proces. Of er nu sprake is van een ziek kind, iets wat in huis niet functioneert of moeilijkheden om je heen (zoals zieke ouders, vrienden met zorgen en ga zo maar door). Dit vraagt ook allemaal ruimte en aandacht. Het lijkt wellicht geen werk, maar werk is het wel.

Coby’s heldere opmerking is: Je gezin (of huishouden) is als het ware je derde baan, die je samen moet zien te vervullen.

Voor de juiste work life afstemming is het belangrijk dat je jouw eigen gebruikshandleiding ontdekt. Hoe kom je tot rust? Wat zijn de alarmbellen en op welke manier raak je weer verzadigd?

Heb jij behoefte aan meer work life balance of wil jij jouw leven goed integreren, maar merk de dat je daar wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Vele werkgevers vergoeden coachtrajecten die je ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling, zo ook het Balancekeepers coachtraject. Klik hier voor meer informatie.

Laat je inspireren door het inspirerende verhaal van Cobi.

Heb je behoefte aan iemand die jouw rug dekt bij het aangaan van jouw proces?! Dat kan zeker, plan vrijblijvend een call met Marije in om te verkennen wat zij voor jou kan betekenen.

Plan hier jouw gratis coachsessie.

Luister heel de podcast om Cobi’s inspirerende verhaal te horen.