fbpx

De Inspirerende Vrouw – de podcast met Jane Loois

Welkom bij de 20e #ikexcelleerjou podcast! Dé podcast voor vrouwen die sterke keuzes willen maken over hun eigen ontwikkeling en groei, en dat ook bewonderen in anderen.

In gesprek met Jane Loois over falen, wilskracht en ruggensteun

Wanneer je Jane hoort zingen, krijg je spontaan kippevel. Wat een stem heeft zij! Tijdens een optreden met de Vrienden van Amstel wist Jane het zeker: Ze voelt zich thuis op het podium, niet dat ze daar geen spanning meer voelt, maar dát is de plek waar Jane volop in haar kracht staat.

Jane Loois maakte een bijzondere keuze toen ze tijdens haar opleiding ontdekte dat ze het meest geniet van backingvocalist in plaats van solist. Ze volgde na haar conservatorium een master opleiding aan Codarts Rotterdam, waar ze zich specialiseerde in backingvocalist. Vandaag de dag is Jane dagelijks bezig met muziek, zo heeft zij veel optredens en leidt zij diverse koren.

Haar leven ging niet altijd over rozen, bij haar geboorte werd namelijk duidelijk dat ze lichamelijk beperkt was. Tijdens onze podcastopname gaan we openlijk in gesprek over de échtheid van het leven, met alle hoogtepunten en dieptepunten. Deze eerlijkheid spreekt haar ook zo aan in haar favoriete muziek, namelijk Black American Gospel en Soul muziek.

Jane is absoluut een powervrouw, met enorm veel wilskracht. Al jong leerde ze de noodzaak om niet enkel vanuit haar Pioniersstijl verlangende avontuurdrang te leven en aan te sluiten bij haar leeftijdgenootjes. Het conflict tussen het verlangen om te klimmen en te rennen en het bewustzijn dat zij lichamelijk beperkt was, eiste haar aandacht op. Af en toe zat ze letterlijk op de blaren wanneer ze vanuit haar wilskracht te vér was gegaan.

Laat je inspireren door ons bijzondere gesprek over falen, wilskracht en ruggensteun.

Wil je Jane horen zingen? Check dan deze covers: Geen ToevalHallelujah of Bridge Over Troubled Water.

Vond je het inspirerend? Deel dan de podcast via social media en tag ons als bureaudelight. En laat vooral een review achter hoe deze podcast je geïnspireerd heeft. Volgende maand zijn we weer terug met opnieuw een inspirerende vrouw! Wil je deze niet missen? Abonneer je dan op de #ikexcelleerjou podcast of volg ons via social media!

Vorig bericht
Wat is jouw mindset?
Volgend bericht
#IKEXCELLEERJOU podcast met Annelou van Noort