Welkom bij De Inspirerende vrouw podcast. In deze aflevering gaat Marije in gesprek met Jorien Ouweneel.

Wist je dat 1 op de 6 personen wereldwijd te maken heeft met onvruchtbaarheid? En dat in Nederland 1 op de 5 stellen moeite heeft om zwanger te worden? Een kleine 20% van deze stellen blijft uiteindelijk kinderloos. Het leven is niet altijd maakbaar, ondanks de vele medische mogelijkheden om een zwangerschap te bevorderen.

In dit prachtige gesprek deelt Jorien Ouweneel van Mijn leven is OK over het belang van het aangaan van het verlies, de teleurstelling en alle emoties die hierbij gepaard gaan. In haar praktijk merkt ze dat cliënten op een gegeven moment wéten dat het de tijd is om het proces aan te gaan. Wanneer ze merken dat door het ongewenst kinderloos zijn alle vreugde, energie en perspectief in het leven ontbreekt en men verlangt naar verandering en herstel. Jorien: “Dat wat voelt als een einde, blijkt vaak een nieuw begin”.

Marije en Jorien spreken over hormonen, fertiliteitsbehandelingen en het belang van het aangaan van het rouwproces. Jorien deelt ook hoe het verkennen van je talenten en het vinden van betekenis helpt in het vinden van nieuwe perspectieven en doelen. Dat sluit dan ook volledig aan bij het initiatief Vruchtbaar Leven, waarbij ze evenementen en trainingen organiseren voor ongewenst kinderloze vrouwen.

Jorien nodigt je uit: ‘Stop met focussen op wat je niet hebt en begin te zien wat je allemaal wél in huis hebt. Er is altijd Hoop, en Hoop geeft leven! Meer en uitbundiger dan je ooit kunt vermoeden!’.

Op zaterdag 2 maart 2024 is de Vruchtbaar Leven conferentie met als thema ‘Heb jij nog hoop?’. Voor meer informatie en aanmelden kun je kijken op www.vruchtbaarleven.nl.

Jorien was eerder te gast bij de Klare Liefdestaal podcast voor een drieluik over ongewenste kinderloosheid en bij de Van Rauw Naar Wow podcast over rouwverwerking.

Dus trek een comfortabele stoel aan, pak een kopje thee en laat Jorien Ouweneel je inspireren en informeren. Luister nu naar De Inspirerende vrouw podcast, beschikbaar op al je favoriete podcastplatforms.

Merk je de dat je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken? Vele werkgevers vergoeden coachtrajecten die je ondersteunen in jouw persoonlijke ontwikkeling, zo ook het Balancekeepers coachtraject. Klik hier voor meer informatie.

Laat je inspireren door het inspirerende verhaal van Jorien.

Heb je behoefte aan iemand die jouw rug dekt bij het aangaan van jouw proces?! Dat kan zeker, plan vrijblijvend een call met Marije in om te verkennen wat zij voor jou kan betekenen.

Plan hier jouw gratis coachsessie.

Luister heel de podcast om Joriens inspirerende verhaal te horen.