Als verloskundige bij Verloskundigenpraktijk Alblasserwaard-Oost ontmoet Lianne van Oenen enorm veel zwangere vrouwen. Vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn, maar ook vrouwen die al eerder een zwangerschap doorlopen hebben. In onze podcast deelt ze over de impact van hormonen op bekkenklachten (door de verweking door progesteron), vermoeidheid en misselijkheid (HcG) in het eerste trimester van de zwangerschap. Na vier maanden ben je vaak hormonaal wat stabieler.

Lianne nodigt je uit om de lat lager te leggen gedurende de zwangerschap. Je bent zo gewend heerlijk lekker door te gaan, terwijl het zo goed en belangrijk is om je lichaam de ruimte te geven om de energie die nodig is voor de zwangerschap te kunnen besparen. Zwanger zijn is namelijk keihard werken!

We gaan in gesprek over gezinsplanning, een geboorteplan en seks na de bevalling. Bovendien moet je – ondanks je wellicht borstvoeding geeft – nadenken over anticonceptie na de bevalling. Veel mensen zijn in de overtuiging dat je tijdens het geven van borstvoeding niet vruchtbaar bent, maar daar zijn voorwaarden voor! Bijvoorbeeld wanneer een baby snel doorslaapt gaat dit al niet meer op!

Laat je inspireren door het inspirerende verhaal van Lianne.

Heb je behoefte aan iemand die jouw rug dekt bij het aangaan van jouw proces?! Dat kan zeker, plan vrijblijvend een call met Marije in om te verkennen wat zij voor jou kan betekenen.

Plan hier jouw gratis coachsessie.

Luister heel de podcast om Lianne’s inspirerende verhaal te horen.