fbpx

#IKEXCELLEERJOU podcast met Nelli Cooman

Welkom bij de 12e #ikexcelleerjou podcast! Dé podcast voor vrouwen die sterke keuzes willen maken over hun eigen ontwikkeling en groei, en dat ook bewonderen in anderen.

In gesprek met Nelli Cooman

Als er een topvrouw is waar je veel van kunt leren is het Nelli Cooman wel! Op haar tiende levensjaar vertrok ze met haar gezin van Suriname naar Rotterdam. Wat ze toen nog niet wist is dat ze een natuurtalent had, namelijk sprinten. Tijdens een sportdag op school werd ze op haar zestiende ontdekt en gescout.
Het resultaat mag er wezen: ze werd 2 keer wereldkampioene op de 60 meter sprint indoor, zowel in 1987 in Indianapolis en in 1989 in Boedapest én 6 maal Europees kampioene. In 1986 won ze in een tijd van 7,00 seconden een wereldrecord op de 60 meter indoor. Naast dit wereldrecord bracht dit haar de titel van Sportvrouw van het jaar. Het wereldrecord werd pas in 1992 verbeterd, waarbij het in Nederland tot op de dag van vandaag nog steeds het record is op de 60 meter indoor.
Tijdens deze podcast deelt Nelli over de successen van haar topsportverleden, maar ook de keerzijde van dit zichtbare succes. Samen gaan we in gesprek over haar verlangen naar geborgenheid, balans en rust. Iets wat zo contrasteert met een leven in topsport, waarbij het gaat over dat ene moment. “Je wilt de allerbeste van de hele wereld zijn, en dat is het enige wat je voor ogen houdt!”
Ze roept je op om het zelfvertrouwen wat er in je ligt aan te boren, jouw talenten te ontdekken en geeft een duidelijke oproep om elkaar als vrouwen te versterken!
Jammer genoeg is er geen videobeeld voorhanden bij deze podcast. Als Nelli vertelt, dan is ze in staat om zo levendig haar verhaal te delen. Zo deelt ze met stralende ogen haar levensmotto: “Houd van jezelf, pas als je van jezelf houdt kun je van anderen houden.”

Vond je het inspirerend? Deel dan de podcast via social media en tag ons als bureaudelight. En laat vooral een review achter hoe deze podcast je geïnspireerd heeft. Volgende maand zijn we weer terug met opnieuw een inspirerende vrouw! Wil je deze niet missen? Abonneer je dan op de #ikexcelleerjou podcast of volg ons via social media!

Vorig bericht
#IKEXCELLEERJOU podcast met Eva van der Kraats
Volgend bericht
#IKEXCELLEERJOU podcast met Hanneke van der Meer