fbpx

#IKEXCELLEERJOU podcast met Ruth Vennekens

Welkom bij de 10e #ikexcelleerjou podcast! Dé podcast voor vrouwen die sterke keuzes willen maken over hun eigen ontwikkeling en groei, en dat ook bewonderen in anderen.

In gesprek met Ruth Vennekens

Ruth Vennekens inspireerde velen door haar deelname aan Kamp van Koningsbrugge, niet door het halen van de eindstreep maar wellicht juist destemeer door haar verhaal. Een verhaal van moed, mentale veerkracht én doorzetten. Samen met 14 andere burgers onderging ze dagenlang de opleiding van de Special Forces, waarbij zowel de fysieke als de mentale kracht getoetst werd. Door een knieblessure moest Ruth afbreken, net voor de beroemde, beruchte en gevreesde dijkenmars.

Op de sterfdatum van haar man, twee jaar eerder, was ik welkom bij Ruth voor dit bijzondere interview. In de vroege uurtjes reisde ik af naar zeeland, waar ik na een heerlijk ontbijt Ruths levensverhaal mocht horen. Deze podcast is een eerlijk verhaal van hoe rauw het leven kan zijn en hoe sterk de worsteling soms is om daadwerkelijk thuis te komen bij jezelf. Als kind had Ruth vele dromen én was ze op en top een wereldverbeteraar. Al in groep 3 liep ze langs de deuren voor onze oerwouden en zette ze zich al op de basisschool in voor Amnesty International. Die passie verloor ze door mensen die haar naïef vonden, die haar ontmoedigden haar hart te volgen en die haar al jong in een hokje plaatste.

Het is een verhaal van hoop, van veerkracht, van doorzettingsvermogen en enorm veel passie. Een verhaal over de verandering van overleven, naar leven vanuit volheid. Van het ruimte geven aan emoties, zodat je verder kunt. Vanuit Ruth’s levensmotto: “Als ik het niet probeer, is het niet gelukt. Als ik het probeer is het ergste wat kan gebeuren dat het niet lukt.“

Laat je inspireren door haar verhaal. Een verhaal van impact, mentale veerkracht én doorzettingsvermogen. Een verhaal van (weer) thuiskomen bij jezelf.

Ps. in het begin kraakt het geluid een beetje, dat is verder op in de podcast weg!

Vond je het inspirerend? Deel dan de podcast via social media en tag ons als bureaudelight. En laat vooral een review achter hoe deze podcast je geïnspireerd heeft. Volgende maand zijn we weer terug met opnieuw een inspirerende vrouw! Wil je deze niet missen? Abonneer je dan op de #ikexcelleerjou podcast of volg ons via social media!

Vorig bericht
#IKEXCELLEERJOU podcast met Anneke Vietje
Volgend bericht
Jij bent verantwoordelijk voor jezelf