fbpx

Wie dekt jouw rug?

In 2018 gebeurde het onmogelijke. Mijn leven stond volledig ondersteboven toen ik al snowboardend letterlijk door de lucht vloog tijdens een prachtige afdaling. Daar waar ik na de wintersport een sabbatical had gepland om mezelf te bezinnen op de koers van mijn bedrijf, ging ik een aantal maanden van ziekenhuisopname naar ziekenhuisopname. Door mijn gescheurde nier én uitzonderlijke complicaties had ik pittige jaren van herstel voor de boeg.

De kracht van mijn vangnet

Als mijn onsuccesvolle periode iets heeft aangetoond, is dat wel het belang van het hebben van een vangnet in jouw leven. Mensen die jouw rug dekken, in goede én in slechte tijden. Mensen die je liefdevol confronteren met jezelf of die je aanmoedigen om door te zetten. Ik heb me zo ontzettend rijk gevoeld in de afgelopen jaren door alle mensen die op geestelijke, emotionele of lichamelijke manier hebben bijgedragen aan mijn herstel en daarna met het opbouwen van Bureau Delight en mijn andere labels. Ik schreef zelfs het boek Van Rauw Naar Wow om andere mensen te helpen om meer vrijheid in het leven te ervaren!

Wie zit er in jouw support-team?

Als het aankomt op veranderkracht dan is jouw vangnet cruciaal. Bij veel te nemen keuzes is het belangrijk dat je weet op wie of wat jij terug kunt vallen. Zo is het belangrijk dat je mensen hebt die je aanmoedigen of die je helpen om jouw plannen aan te scherpen. Zo kan iemand met een hoge Doordenkerstijl meehelpen om diverse scenario’s door te werken, zodat jouw plan nóg beter wordt. Of kan iemand met een hoge Verbinderstijl jou aanmoedigen om talenten aan te boren die je nog niet veel ingezet hebt. Of kan de hoog Pionierstijl jou af en toe een schop onder je kont geven om daadkracht te tonen.

Het vangnet van middelen en reserves

Bovendien is het ook belangrijk om jezelf bewust te zijn van de middelen en de reserves die je wel of niet hebt om bepaalde tegenslagen op te kunnen vangen. Als je als ondernemer aan de slag wilt gaan, dan is het van groot belang dat je weet hoelang je kunt overbruggen zonder jezelf een salaris uit te keren. Wanneer je geen reserves hebt, kan het wijs zijn om eerst een gezonde spaarpot op te bouwen alvorens je deze keuze maakt. Ook daarin kan jouw support-team van betekenis zijn door je te adviseren of jou ook bij te staan met middelen of reserves.

De verrijking van jouw plan door bezwaren

Het is belangrijk om niet alleen cheerleaders in jouw vangnet te hebben , maar ook mensen die jou soms confronteren. Zo kunnen naysayers, oftewel mensen die jou altijd ontmoedigen of met allerlei bezwaren komen, jou van enorme waardevolle inzichten voorzien. Luister naar de bezwaren van mensen, want juist daardoor kun je jouw plan nóg meer aanscherpen. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat mensen jou ontmoedigen, los van de vraag of een idee goed of niet goed is, dan vraagt het wijsheid hoe je de inbreng van deze mensen je niet laat ontmoedigen.

Als Bureau Delight en De Ambitieuze Zakenvrouw geloven wij enorm in de kracht van het aanmoedigen van elkaar! Juist als vrouwen kunnen we elkaar enorm versterken, aanmoedigen en elkaars rug dekken! Dus naast de vraag wie jouw rug dekt, wil ik je uitnodigen om ook actief de rug van andere vrouwen om jou heen te dekken!

Wanneer jij behoefte hebt om door middel van coaching jouw rug te laten dekken, plan dan een matchcall in met Marije van den Berg zodat zij met jou mee kan denken. Wanneer je verlangt naar verandering, is het juist goed om dit niet alleen te doen! Go for it!

 

 

 

 

 

Vorig bericht
Verandering is zó spannend
Volgend bericht
De Inspirerende Vrouw – de podcast met Hanneke van der Meer